Memić i Šerbo isplaćeni
12

Željezničar riješio dio dugovanja i izbjegao suspenziju pred meč sa Širokim

K. H.
Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba
Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba
FK Željezničar isplatio je potrebna dugovanja prema bivšim trenerima Almiru Memiću i Bakiru Šerbi te je izbjegao suspenziju Disciplinske komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine uoči meča protiv Širokog Brijega.

Disciplinska komisija krovne kuće bh. nogometa ranije je donijela odluku da Plavi s Grbavice moraju isplatiti dugovanja koja imaju prema Filipu Eriću, Mladenu Veselinoviću i pomenutim trenerima.

Nakon što je s bivšim igračima postignut dogovor za isplatu u narednom periodu, Plavi su dva dana prije utakmice u Širokom riješili dugovanja koja su imali prema članovima stručnog štaba i bez problema će moći odigrati meč na Pecari.

Klub je s golmanom Erićem i krilnim igračem Veselinovićem također postigao dogovor za isplatu dugovanja, a to bi se sve trebalo završiti do kraja ove godine.

Planirano je da plava ekspedicija već sutra otputuje u Blagaj gdje će obaviti posljednje pripreme pred meč sa Širokim koji se igra u nedjelju.

Plavi nakon sedam odigranih utakmica imaju 9 osvojenih bodova i nalaze se na šestoj poziciji, a narednog vikenda će proslaviti 100. rođendan kluba.