Nogomet
2

Željezničar remizirao s kazahstanskim prvakom Astanom

Piše: N. K.
Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba
(Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba)
Fudbaleri Željezničara u posljednjoj prijateljskoj utakmici u Antaliji odigrali su neriješeno 1:1 sa kazahstanskim prvakom Astanom.

Željo je susret počeo u sastavu Kjosevski, Siniša Stevanović, Bogičević, Boccaccini, Stojanović, Marković, Blagojević, Miroslav Stevanović, Zeba, Zakarić i Lendrić.

Odmah na početku Astana je imala veliku priliku kada je Llullaku sjajno šutirao sa 25 metara i pogodio prečku.

U zanimljivom susretu smjenjivale su se šanse s obje strane. Tako su neprecizni kod Želje bili Miroslav Stevanović, Zakarić i Stojanović, a kod Astane Mayevski i Twumasi.

Nakon pola sata igre Plavi su došli u vodstvo. Blagojević je sjajno centrirao, a najvisočiji u šesnaestercu bio je Boccaccini koji je bez problema matirao golmana Astane.

Kazahstanski prvak imao je još jednu priliku preko Twumasija, ali lopta je otišla pored gola pa se otišlo na odmor sa prednošću tima s Grbavice.

U nastavku je Astana krenula silovito. Prvo Kjosevski spašava gol nakon šuta Mayevskog, a onda nakon prekida Murtazayev poravnana rezultat.

Potom je Željo u dva navrata propustio velike prilike za novo vodstvo. Prvo je Lendrić izašao sam pred gol Astane, ali njegov pokušaj odbranio je Erić.

Šest minuta kasnije Zakarić je ubacio, a Miroslav Stevanović sa dva metra šutirao preko gola kazahstanskog prvaka.

U drugom poluvremenu trener Plavih Slavko Petrović šansu za igru dao je još Musi, Radinoviću, Bekriću, Fejziću, Nikoliću, Hasanoviću, Staniću, Osmankoviću, Bešireviću i Žeriću,