Revanš polufinala
757

Željezničar protutnjao Tuzlom i zakazao finale Kupa BiH s Krupom

Piše: N. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: D. Z./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara plasirali su se u finale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su danas na stadionu Tušanj u Tuzli u revanšu polufinala s uvjerljivih 4:1 pobijedili ekipu Slobode.

Izuzetno sadržajno prvo poluvrijeme bolje su otvorili domaći igrači, a inicijativu su krunisali u 19. minuti utakmice.

Todorović je sjajno prošao po desnoj strani, odlično centrirao, a Husić je glavom gotovo neometan poslao loptu u mrežu iza nemoćnog Kjosevskog.

Imala je Sloboda još nekoliko prilika, ali deset minuta prije okončanja prvog poluvremena Željo je nakon odlične akcije izjednačio rezultat. Zajmović je dobro centrirao, a Zakarić glavom smjestio loptu u mrežu.

Plavi su prije odlaska na odmor u potpunosti preokrenuli rezultat. Ubiparip je sjajno uposlio danas raspoloženog Zakarića, koji izlazi sam jedan na jedan s golmana, kojeg bez problema matira za 1:2.

Već na otvaranju drugog poluvremena bilo je riješeno pitanje pobjednika. Novu odličnu akciju ekipe Admira Adžema krunisao je Ubiparip, kojem je ovaj put asistirao Graovac.

Tempo igre je potom očekivano opao, a konačnih 4:1 postavio je svojim trećim golom Zakarić. Prethodno je Zajmović probio po lijevoj strani i potom dobro uposlio bh. reprezentativca.

Do kraja meča nije bilo promjena pa su Plavi mogli proslaviti prolaz u finale u kojem će igrati dvomeč protiv Krupe.