Premijer liga BiH
201

Željezničar protiv Krupe ostvario prvu pobjedu u 2021. godini

H. H.
Željezničar je posljednji put prije ovog meča slavio 2. decembra 2020. protiv Zrinjskog (Foto: I. Š./Klix.ba)
Željezničar – Krupa 3:0 (Foto: I. Š./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara pobijedili su na Grbavici ekipu Krupe rezultatom 3:0 u meču 33. kola m:tel Premijer lige i tako su prekinuli nevjerovatan niz bez pobjede u šampionatu od čak 15 utakmica. Bio je to i prvi trijumf Plavih u ovoj kalendarskoj godini.

Sami početak susreta dao je naslutiti da će Željo konačno slaviti kada je Luka Juričić u 7. minuti vrlo preciznim udarcem s vrha šesnaesterca pogodio za 1:0.

Samo dvije minute kasnije Krupa je mogla do poravnanja, ali je sjajan udarac Dujakovića uz pomoć prečke zaustavio golman Muftić. Pitanje pobjednika riješeno je u 27. minuti. Mladi Hamza Gasal fenomenalno je izveo slobodan udarac s 20 metara i povisio je na 2:0.

U finišu prvog dijela raspoloženi Gasal je imao dvije dobre šanse, ali golman Krupe Abdulahović je sjajno reagovao, da bi Alispahić pogodio prečku u 37. minuti. I gosti su imali odličnu priliku u 40. minuti, ali Muftić je odlično odbranio i na poluvrijeme se otišlo rezultatom 2:0.

U nastavku je Željezničar stigao do još uvjerljivije pobjede. U 59. minuti mladi Faruk Duraković je postigao fenomenalan gol udarcem s 25 metara koji je završio u samim rašljama za 3:0.

Do kraja više nije bilo ozbiljnijih prilika i rezultat se nije mijenjao, a uprkos uvjerljivom porazu Krupa je još u prošlom kolu osigurala opstanak u društvu najboljih.

Rezultati 33. kola Premijer lige:

Mladost – Velež 0:1 (Vehabović 3')

Tuzla City – Zrinjski 1:2 (Mišić 82' pen. / Bilbija 18', 45' pen.)

Radnik – Široki Brijeg 0:2 (Jurić 29', Obšivač 55')

Željezničar – Krupa 3:0 (Juričić 7', Gasal 26', Duraković 59')

Sloboda – Borac 0:0

Tabela: