Počinje 7. kolo PL
28

Željezničar protiv GOŠK-a želi nastaviti petomjesečni niz bez poraza kući, City gostuje kod Sloge

E. B.
Plavi nisu poraženi na devet uzastopnih utakmica na Grbavici (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Plavi nisu poraženi na devet uzastopnih utakmica na Grbavici (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Današnjim susretima u Doboju i Sarajevu počinje sedmo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.
Kolo će u 16 sati otvoriti duel u Doboju u kojem će Sloga Meridian dočekati Tuzla City. Domaćin na svom kontu ima jednu pobjedu uz dva postignuta pogotka u pet odigranih utakmica, a zanimljivo je da su to sve postigli u gostujućoj utakmici protiv Sarajeva u prvom kolu.

U četiri utakmice nakon tog duela Sloga je poražena, te danas protiv Tuzlaka traži izlaz iz krize.

Ni Cityju ne cvjetaju ruže u prvenstvu jer je u pet odigranih utakmica osvojio samo šest bodova, što je skroman učinak kada se u obzir uzme igrački kadar koji je sastavljen za ovu sezonu.

Nakon duela u Doboju, od 18:30 sati igra se duel na Grbavici gdje će Željezničar dočekati GOŠK. Plavi su u velikom nizu kada su u pitanju dueli u Dolini ćupova, te ne znaju za poraz čak pet mjeseci.

Od sredine aprila ove godine Željo nije osjetio gorčinu poraza u devet uzastopnih susreta uključujući i evropske duele, a trener Nermin Bašić se nada da će se taj veliki niz nastaviti u utakmici u kojoj će Željezničar slaviti 102. rođendan kluba.

"GOŠK je dobra ekipa, jedan je od rijetkih klubova koji je toliko puta ispao iz lige i uspio se vratiti. Oni se stalno dižu i zaslužuju veliki respekt. Oni će doći na Grbavicu da se predstave u najboljem svjetlu, očekujem ih s pet igrača pozadi i da igraju na kontranapade, a mi tražimo igrače koji mogu riješiti takve utakmice i mislim da smo na dobrom putu. Slavimo rođendan s našim navijačima i želimo pobjedom uveličati taj veliki događaj", rekao je Bašić.

Dok se Željezničar pobjedom može, barem privremeno, popeti na prvo mjesto na tabeli, Gabeljanima je povoljan rezultat potreban kako bi povećali bodovni saldo koji nakon šest dosadašnjih utakmica iznosi "mršavih" pet bodova.

Susret Željezničar - GOŠK ćete moći pratiti na Arena Sportu, te u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.

Raspored 7. kola Premijer lige BiH:

Petak:

Sloga Meridian - Tuzla City (16:00)

Željezničar - GOŠK (18:30, Arena Sport, Klix.ba)

Subota:

Igman - Velež (16:00, Arena Sport)

Sarajevo - Zrinjski (20:45, Arena Sport, Klix.ba)

Nedjelja:

Široki Brijeg - Zvijezda 09 (19:45)

Borac - Posušje (19:45, Arena Sport)

Tabela:

Tablice omogućuje Sofascore