Preostale dvije utakmice
5

Željezničar protiv GOŠK-a traži nastavak dobre tradicije u Gabeli, Čelik protiv Mladosti

Piše: K. H.
Foto: FK Željezničar
Foto: FK Željezničar
U nedjelju će se odigrati posljednje dvije utakmice 24. kola nogometne Premijer lige BiH. Željezničar gostuje u Gabeli kod GOŠK-a, dok će Čelik na Bilinom Polju dočekati Mladost iz Doboj-Kaknja.

Plavi s Grbavice nakon poraza u prvom kolu proljetnog dijela kod Radnika uspjeli su vezati tri utakmice u kojima nisu poraženi, a ono što Amara Osima možda i najviše raduje jeste znatno bolja igra u odbrani što se posebno moglo vidjeti u posljednje dvije utakmice u kojima Željo nije primio pogodak.

Osim je na konferenciji za medije pred ovaj meč imao samo riječi hvale za GOŠK te je rekao da njegov tim ne može očekivati laganu pobjedu u Gabeli.

"Što se tiče GOŠK-a, oni su čudo, najiskrenije. Uspjevaju opstati s takvim sredstvima, a pogledajte koliko su bodova osvojili protiv Željezničara i Sarajeva, sve će vam biti jasno. Ne možemo otići u Gabelu i reći kako ćemo lagano pobijediti utakmicu. Ne očekujem laganu utakmicu, igrat ćemo maksimalno angažovano i tako smo se spremali za ovaj meč", rekao je Osim.

S druge strane, GOŠK se nalazi u velikoj krizi rezultata i bodovi protiv Željezničara su mu prijeko potrebni ukoliko i sljedeće godine želi igrati u društvu najboljih. Posljednju pobjedu tim iz Gabele ostvario je 11. novembra protiv Krupe rezultatom 1:0, a od tada su uspjeli osvojiti samo tri boda u Premijer ligi.

Željezničar je u posljednjih pet utakmica u Gabeli ostvario isto toliko pobjeda, a posljednje tri, uključujući jednu u okviru Kupa BiH, ostvario je minimalnim rezultatom 1:0.

Susret u Gabeli igra se s početkom u 16:30.

U drugom meču današnjeg programa, a ujedno posljednjem u ovom kolu, Čelik će na Bilinom Polju dočekati ekipu Mladosti u duelu ekipa koje se nalaze u sredini tabele. Čelik je nakon dolaska turskog stručnjaka Arslana ostvario nekoliko izuzetnih rezultata, a u posljednjem kolu oni su porazili Slobodu na Tušnju.

Mladost je u prošlom kolu doživjela težak poraz od Radnika na svom terenu rezultatom 3:0 i meč u Zenici bit će im savršena prilika da se iskupe svojim navijačima. U posljednjem susretu na Bilinom Polju ovih rivala, gosti iz Doboj-Kaknja slavili su rezultatom 3:0.

Susret u Zenici igra se s početkom u 19:00 sati.

Podsjećamo, jučer su u Premijer ligi BiH odigrana četiri susreta, a viđena su čak tri remija. Tuzla City i Sloboda, Krupa i Radnik te Zvijezda 09 i Široki Brijeg podijelili su bodove u prva tri meča, dok je Zrinjski u derbiju 24. kola porazio Sarajevo na Koševu i tako se vratio u borbu za titulu.