Radna atmosfera
1.9k

Željezničar priprema Grbavicu za okršaj Zmajeva s Belgijom

Piše: D. B.
(Foto: Klix.ba)
FK Željezničar je započeo radove na stadionu Grbavica na kojem će nogometna reprezentacija BiH 7. oktobra ugostiti Belgiju u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Nakon što je suspendovan zenički stadion Bilino Polje, stadion Grbavica je bio najbliži zadovoljavanju uvjeta za odigravanje jednog međunarodnog meča. Inspektori UEFA-e su posjetili Željin dom te su imali određene zahtjeve u smislu poboljšanja terena i određenih promjena koje se odnose na novinarske i ostale prostorije stadiona Grbavica. U narednoj posjeti su bili veoma zadovoljni urađenim poslom u kratkom vremenskom periodu, a Željezničar nastavlja rad kako bi Zmajevi imali idealne uvjete za susret s Belgijancima.

Danas Željezničar radi na popravkama terena, odnosno mijenjanju određenih dijelova i valjanju trave, nakon čega će uslijediti radovi na novinarskoj loži, kao i na ispunjenju ostalih zahtjeva inspektora UEFA-e.

Dolazak Zmajeva na Grbavicu svakako je najveći dokaz napretka koji prave Plavi, posebno na svojoj infrastrukturi. U najvećem projektu nakon rata napravljena je istočna tribina, koju je finansirao klub zajedno sa svojim navijačima i simpatizerima. Nedavno je iz FK Željezničar najavljena i gradnja južne tribine, tako da Grbavica polako, ali sigurno, postaje veoma respektabilno nogometno zdanje.

BiH će ugostiti Belgiju 7. oktobra, a dio radne atmosfere s Grbavice prenosimo vam fotografijama.