Ozvaničena saradnja
458

Željezničar predstavio novog generalnog sponzora ZiraatBank: Uspjeh je zajednički cilj

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
U prostorijama FK Željezničar danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen novi generalni sponzor, a to je kompanija ZiraatBank BH čiji će logo krasiti dres tima s Grbavice.

Predsjednik FK Željezničar Senad Misimović se prvi obratio medijima.

"Nastojimo se povezati s velikim brendovima, ZiraatBank je broj 1 u Turskoj. Ovo je samo nastavak naše saradnje, želimo izgraditi kompleksnije odnose. Lijepo je razgovarati sa sponzorima kad je ekipa lider na tabeli i u polufinalu Kupa BiH. Igrači će časno i ponosno na dresu nositi logo ZiraatBank. Radimo za sportski rezultat, uvjeren sam da igrači neće iznevjeriti. Znamo šta su naši ciljevi", izjavio je Misimović.

Potom se obratila Amira Bajrović iz marketinškog odjela FK Željezničar.

"Čast je raditi na ovako značajnim projektima. Ovo partnerstvo će doprinijeti razvoju FK Željezničar", rekla je Bajrović.

Predsjednik Uprave ZiraatBank Ali Riza Akbaš je danas predstavljao novog generalnog sponzora FK Željezničar.

"Turska i BiH imaju dugu historiju i povezane su, a ZiraatBank već 22 godine posluje u BiH. Primijetio sam da imamo dosta zajedničkih stvari, od prvog dana sam se osjećao kao dio ove zemlje. Sa svojim saradnicima sam razgovarao o tome kako možemo doprinijeti BiH i njenom društvu. Poznajem nogomet i igrače koji su igrali u BiH i Turskoj. Vjerujemo da mi moramo dati svoj doprinos u ovoj zemlji, sponzori smo Nogometnog saveza BiH, a sarađujemo i s FK Željezničar. Željo je jedan od najstarijih i najboljih bh. klubova, bila nam je želja da ga podržimo. Ako Bog da, nadam se da će sponzorstvo pomoći Željezničaru da ostvaruje dobre rezultate. Nadamo se dugoročnoj saradnji. Uskoro odlazim iz BiH, ali mi je drago što sam potpisao nešto značajno, možda najbolje i najljepše dosad. Državljanin sam BiH, ostat ću vezan za ovu zemlju. Bankarstvo nije samo stjecanje novca, nego i podržavanje ovakvih projekata", kazao je Akbaš.

Direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak je uručio poklon partnerima iz kompanije ZiraatBank.

Veterani kluba su bili prisutni na konferenciji za medije, a među njima su bili Mišo Smajlović, Rade Matić, Hamo Dizdarević i Tarik Hodžić.