Poruka Belgijancu
557

Željezničar posvetio story De Bruyneu: Nadamo se da ćemo te ponovo vidjeti

Piše: D. B.
FK Željezničar je nakon današnje konferencije za medije, na kojoj je najavljena rekonstrukcija terena stadiona Grbavica, objavio story na zvaničnom profilu na Instagramu, koji je posvetio belgijskom reprezentativcu i nogometašu Manchester Cityja Kevinu de Bruyneu.

Kao što je portal Klix.ba ranije objavio, Željezničar je danas potpisao ugovor s kompanijom Hellasod/Greentech koja će obaviti kompletnu rekonstrukciju terena stadiona Grbavica vrijednu 1,2 miliona KM, dok će Nogometni savez BiH osigurati dodatnih 200.000 eura za hibridni travnjak. Nakon završetka projekta koji će trajati dva mjeseca, Željezničar će dobiti visokokvalitetan travnjak, najbolji u regiji.

Ovo su svakako dobre vijesti za Željezničar, a klub je tim povodom poslao poruku nogometašu Kevinu de Bruyneu objavljivanjem storyja na svom zvaničnom Instagram profilu. Tačnije, objavljena je skica budućeg izgleda travnjaka uz poruku: "Hope to see you again Kevin de Bruyne" (Nadamo se da ćemo te opet vidjeti Kevine de Bruyne).

Podsjetimo, De Bruyne je bio najglasniji kritičar terena stadiona Grbavica nakon utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koju su Belgijanci kao gosti igrali protiv BiH u Dolini ćupova. Tada su uslovi za igru bili izuzetno teški.

"Neprihvatljivo je bilo igrati utakmicu na ovakvom terenu. FIFA mora nešto učiniti povodom ovoga, da se ne ponavlja u budućnosti. Posljednji put sam igrao na ovakvom terenu kada sam imao sedam godina. Nemoguće je bilo kontrolisati loptu", izjavio je De Bruyne u oktobru prošle godine kada je Belgija pobijedila BiH rezultatom 4:3.