Pripreme u Turskoj
30

Željezničar poražen od Sochija, povreda Zubanovića

Piše: D. B.
Foto: Armin Herić/zeljeznicar.ba
Željezničar je danas u Antaliji odigrao još jednu prijateljsku utakmicu u okviru priprema za nastavak sezone te je poražen od Sochija rezultatom 0:1.

Trener Plavih Amar Osim je odlučio da od prve minute zaigraju Fejzić, Stanić, Rodin, Osmanković, Bajić, Zilić, Mujezinović, Klepač, Dacić, Zajmović i Zubanović.

Željezničar je ozbiljno zaprijetio u 15. minuti kada je Klepač napravio prodor, prošao pored dva nogometaša ruskog tima te šutirao pored gola.

Sochi je poceo u 20. minuti pogotkom Salamatova iz jedanaesterca. Sudija je pokazao na bijelu tačku nakon prekršaja Rodina u kaznenom prostoru. Gol Željezničara je bio u opasnosti i u završnici prvog poluvremena, ali je Fejzić uspio spasiti situaciju jedan na jedan s Kosianenukom.

Tokom poluvremena je Zajmovića zamijenio E. Šehić, a u 57. minuti je Sochi zaprijetio preko Barsova. I ovog puta je golman Fejzić dobro odbranio.

Igrala se 68. minuta kada je nakon asistencije Šehića pred golmana Sochija izašao Zubanović koji ga nije uspio savladati. Potom se Zubanović povrijedio, a zamijenio ga je Hajdarević.

Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao, ostalo je 1:0 za Sochi.