Nogomet
0

Željezničar ponovo u igri za drugo mjesto

NINA
U okviru 27. kola nogometne Premier lige BiH Željezničar je jučer u Sarajevu pobijedio Glasinac rezultatom 4:0 (2:0).

Željezničar je krenuo ofanzivno od prve minute u želji da pobjedom ostane u utrci za drugim mjestom i plasmanom u Kup UEFA-e, ali je prvu priliku imala gostujuća ekipa. Rajović s desne strane ubacuje na drugu stativu, Planinčić loptu glavom vraća u “srce” šesnaesterca, odakle Aleksić šutira efektno preko glave, ali zamalo pored lijeve stative Željezničara.

U 9. minuti Rajović je opet u prodoru, odlično centrira, ali ispred Planinčića Kajtaz intervenira u posljednji trenutak.

U 11. minuti nakon centaršuta s desne strane najviši u skoku je Emir Hadžić koji s pet metara elegantno šalje loptu glavom u mrežu gostiju. U 15. minuti Kajtaz upošljava Biščevića na visini šesnasterca, kapiten “plavih” šutira, ali je to dovoljno samo za paradu Baboviću.

U 25. minuti nakon prekršaja nad Agićem dosuđen je slobodan udarac za Željezničar na 25 metara od gostujućeg gola. Muharemovića je fino centrirao u peterac, ali su u skoku Raščić i Alihodžić promašili loptu, no ona je ipak prevarila gostujućeg golmana i završila u mreži Glasinca.

U 31. minuti Agić i Muharemović su odigrali dobru akciju, lopta dolazi do Biščevića, no kapetan “plavih” puca preko vrata. Minutu kasnije pokušava i najbolji igrač gostiju Rajović, međutim pravo u danas prvog golmana domaćih Hasanspahića.

U 50. minuti Kajtaz ubacuje prema Biščeviću, on je prima na prsa, upošljava Muharemovića koji je sam na desetak metara od gola, no njegov udarac brani Babović.

U 52. minuti komična situacija pred vratima gostiju. Raščić izbija sam pred golmana, ali daje predug for i pri kontaktu s njim pada kao pokošen tražeći jedanaesterac, no sudac ništa ne svira. Lopta se od golmana odbija prema Raščiću koji odjednom ustaje, upošljava Biščevića koji s deset metara neometan prebacuje prazan gol.

U 70. minuti Rajović i Stanić su odigrali dupli pas, ovaj posljednji ubacuje, ali zamalo pored gola. U 72. minuti Željezničar je u prilici. Lopta dolazi do mladog napadača Džeke, koji prebacuje istrčalog Babovića, ali s gol crte izbacuje Lilić.

U 76. minuti 3:0 za Željezničar. Hadžić oduzima loptu na sredini, prosljeđuje je do Biščevića, koji ubacuje u sredinu, gdje gostujući obrambeni igrač Lilić slabo intervenira i poklanja loptu Džeki koji pogađa.

U 85. minuti čist start Delipare na desnom boku, sudac na signalizaciju pomoćnika svira kao prekršaj za domaće. Iz skraćenog kornera Joldić ubacuje, a najviši je Hadžić koji glavom pogađa desni ugao golmana Glasinca i postavlja konačan rezultat.

SARAJEVO – Stadion Grbavica. Gledatelja: 1.000. Glavni sudija: Elmir Trako. Pomoćnici: Elvir Grabus i Zikrija Pašalić. Četvrti sudac; Adnan Alispahić. Delegat: Zaim Hadžiomerović.

STRIJELCI: 1:0 – Hadžić (11.), 2:0 – Muharemović (25.), 3:0 – Džeko (76.), 4:0 – Hadžić (85.).

ŽUTI KARTONI: Raščić, Biščević (Željezničar).

ŽELJEZNIČAR: Hasanspahić 6, Joldić 6, Kajtaz 6, Mulalić 6, Alihodžić 6, Biščević 6,5, Agić 6,5 (od 78. Dudo), Karić 6 (od 86. Al. Raščić), Muharemović 6,5, Raščić 6 (od 61. Džeko), Hadžić 7.

GLASINAC: Babović 6, Obradović 5, Kreštalica 5 (od 46. Stanić), Lilić 5, Đorđević 5, Simanić 5, Blagojević 5 (od 73. Skoko), Aleksić 5 (od 58. Stevančević), Planinčić 5,5, Delipara 5, Rajović 6.

IGRAČ UTAKMICE: Emir Hadžić.