Prozivka na Grbavici
10

Željezničar počeo s pripremama za godinu u kojoj klub slavi 100. rođendan

K. H.
Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba
Nogometaši Željezničara danas su na pomoćnom terenu stadiona Grbavica obavili prozivku i počeli s pripremama za proljetni dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i to u godini u kojoj klub slavio 100 godina postojanja.
Plavi su danas odradili lakši trening na Grbavici s obzirom na to da je teren prikriven snijegom, a oni će ključni dio priprema odraditi u Međugorju gdje će boraviti u dva navrata.

Željezničar još uvijek nije doveo nijedno zvanično pojačanje za drugu polusezonu, a očekuje se da će Amar Osim u narednih 20 dana dodatno osnažiti tim kako bi što spremniji dočekali izuzetno važnu drugu polusezonu.

Treba reći da je današnja prozivka prošla bez Anela Hajrića, Harisa Hajdarevića, Asima Zeca i Nermina Jamaka koji su napustili klub.

Prozivci je prisustvovalo 29 nogometaša: Filip Erić, Irfan Fejzić, Vedad Muftić, Nikola Milićević, Siniša Stevanović, Ante Blažević, Eldar Šehić, Ivan Milićević, Aleksandar Kosorić, Luka Miletić, Vedran Vrhovac, Amar Drina, Mehmed Alispahić, Petar Bojo, Faruk Duraković, Omar Beća, Amar Mehić, Samir Bekrić, Semir Štilić, Mustafa Mujezinović, Mladen Veselinović, Sedad Subašić, Hamza Gasal, Edin Mujić, Damir Hrelja (probni rad), Luka Juričić, Ermin Zec, Ivan Lendrić i Salko Nargalić.

Plavi će u narednim danima trenirati na Grbavici i u hotelu Hills na terenu s umjetnom travom. Plavi će pripreme obavljati u Međugorju, prvi dio od 22. januara do 2. februara, te drugi dio od 5. do 15. februara.

Do sada su dogovorena četiri pripremna susreta:





Željezničar – Velež / 2. februar – Međugorje
Željezničar – Zrinjski / 6. februar – Međugorje
Željezničar – Krupa / 13. februar – Međugorje
Željezničar – Široki Brijeg / 20. februar – Grbavica

Željezničar je prvu polusezonu završio na drugom mjestu na tabeli s devet bodova manje od Sarajeva, a upravo će protiv gradskog rivala na svojoj Grbavici igrati prvi meč u slavljeničkoj 2021. godini.