U laganom ritmu
125

Željezničar odradio prvi trening u 2020. godini, na probi mladi igrač iz Njemačke

K. H.
Foto: D. Ć./Klix.ba
(Foto: D. Ć./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara su na stadionu Grbavica odradili prvi trening u 2020. godini čime su zvanično počeli pripreme za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH.

Treneru Amaru Osimu na prozivci se odazvalo 27 igrača, a ekipu od ovog treninga predvodi Semir Štilić koji je nakon odlaska Sulejmana Krpića imenovan za novog kapitena kluba.

Na današnjem treningu pojavio se i mladi nogometaš iz Njemačke Edvin Cimirotić koji je upisao dva nastupa za juniorsku reprezentaciju BiH. U dosadašnjoj karijeri je bio član omladinskog pogona Stuttgarter Kickersa, a u narednim danima čelnici Plavih na čelu s Amarom Osimom odlučit će da li će ovaj igrač ostati u klubu.

Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba

Današnjem treningu prisustvovao je i Aleksandar Jovanović, defanzivac iz Australije koji je pojačao Željezničar, a u narednim danima ekipi će se priključiti i Aleksandar Kosorić koji je ranije bio kapiten Plavih i koji će sigurno biti još jedno izuzetno pojačanje.

U četvrtak i petak će igrači obaviti ljekarske preglede i trenirati u hotelu Hills koji sadrži sale s umjetnom travom i parketom.

U nedjelju, 19. januara, Plavi će u jutarnjim satima otputovati u Međugorje gdje će se pripremati do 30. januara. Tokom boravka u Sportskom centru Circle Željo će odigrati tri pripremne utakmice, prvu već 21. januara protiv Veleža, zatim 25. januara protiv Širokog Brijega, a posljednju provjeru u ovom dijelu priprema tim s Grbavice će imati s Rudešom 29. januara.

Željezničar 31. januara odlazi na dvanaestodnevne pripreme u Antaliju. Plavi su zakazali tri provjere, 3. februara je susret s Olimpijom, 5. februara s Akhmatom, a 10. februara s ukrajinskom Zoryom. Generalnu provjeru pred nastavak sezone Željo će imati 15. februara kada će u Međugorju igrati sa Zrinjskim.