Nogomet
15

Željezničar nastavlja pripreme u Rovinju, danas utakmica protiv NK Novigrad

Piše: Edin Isanović
Foto: FK Željezničar
Foto: FK Željezničar
FK Željezničar uspješno je odradio prvi dio priprema u Međugorju, a od jučer se aktuelni šampioni BiH nalaze u Rovinju gdje će obaviti završni dio priprema za nastavak sezone.

Izabranici Dine Đurbuzovića će danas odigrati pripremni meč u okviru Istria Winter Cupa protiv NK Novigrad koji se takmiči u 3. HNL- Zapad. Utakmica počinje u 13:00 sati na gradskom stadionu u Umagu.

U stručnom štabu Plavih izuzetno su zadovoljni odrađenim u Međugorju gdje je bio prioritet na fizičkoj spremi igrača. Tim sa Grbavice odigrao je dvije prijateljske utakmice.

Prvo su pobijedili Turbinu iz Jablanice sa visokih 10:0, dok su Metkovići poraženi sa 8:1. Nogometaši Željezničara bili su izuzetno efikasni, a čak sedam igrača upisalo se u listu strijelaca. Najefikasniji je bio Mirsad Ramić koji je pet puta zatresao suparničke mreže.

Plavi sa Grbavice u preostalih 11 kola BHT Premijer lige pokušat će odbraniti naslov prvaka, a trenutno imaju dva boda više od najljućeg rivala Sarajeva.

U finišu prvog dijela sezone Željezničar je nametnuo pobjednički ritam, ušli su u veliku seriju, pronašli su timski duh i stigli su do liderske pozicije.

Pristalice tima sa Grbavice proživljavali su ugodne trenutke s Đurbuzovićem na čelu. I ne žele stati na tome.