Prvo kolo
274

Željezničar nastavio po starom: Borac bez problema odnio bod s Grbavice

E. B.
Foto: M. O./Klix.ba
(Foto: M. O./Klix.ba)
Željezničar i Borac remizirali su u prvom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Susret na stadionu Grbavica je bio dinamičan, ali se na kraju mreže nisu tresle.
Željezničar je imao terensku inicijativu tokom čitavog susreta, ali izuzev tek jednog konkretnog pokušaja golman gostiju Lučić nije bio ozbiljnije ugrožen i slobodno možemo reći da su gosti iz Banje Luke bez problema stigli do boda po kojeg su i došli u glavni grad BiH.

Tu pravu priliku Plavi su imali u 10. minuti kada je nakon Pavićevog ubačaja sa lijeve strane Krpić šutirao glavom, ali je lopta otišla pored gola.

Desetak minuta kasnije Bojo je šutirao snažno sa više od 30 metara, ali je Lučić bio siguran i odbranio je njegov udarac.

Borac je prvi put zaprijetio nakon pola sata igre kada je bivši igrač Plavih Vranješ nakon kontranapada šutirao sa 20-ak metara, ali je lopta otišla visoko preko gola.

U 35. minuti Borac je ponovo zaprijetio nakon kontranapada i to preko još jednog bivšeg igrača Želje. Crnov je iskosa sa lijeve strane pokušao lobovati Erića, ali je lopta otišla preko gola.

Plavi su krenuli sa napadima od početka drugog poluvremena a nakon sjajne akcije Sadikovića i Krpića Veselinović je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Lučić s lakoćom odbranio njegov udarac.

Nakon sat vremena igre u razmaku od samo 60 sekundi Zec je bio u dvije dobre šanse. Prvi put je bio neprecizan, a potom je i Lučić pravovremeno intervenisao.

Nakon toga pokušao je i Veselinović sa ivice kaznenog prostora iskosa sa lijeve strane, ali je pogodio vanjski dio mreže.

Željo je ostao sa deset igrača u polju kada je Bojo, koji sasvim sigurno neće pamtiti debi u plavom dresu po dobrom, dobio drugi žuti, odnosno crveni karton u 80. minuti, te su Banjalučani imali igrača više u posljednjih desetak minuta susreta.

Do kraja meča Plavi su pokušali stići do pobjede i sa igračem manje, ali u tome nisu uspjeli, te je susret završen najnepopularnijim rezultatom 0:0.