Zec pogodio za pobjedu
39

Željezničar nakon preokreta savladao Slobodu u prijateljskom meču

Piše: K. H.
Nogometaši Željezničara savladali su Slobodu rezultatom 2:1 u okviru prijateljske utakmice koja je danas odigrana u Međugorju.

U petoj minuti Beganović iskosa šutira, Kjosevski brani i izbacuje u korner. Nakon kornera iz gužve Baraban šutira, a lopta pogađa vanjski dio stative. Tri minute poslije Ivetić sa lijeve strane šutira, ali je to bio lagan posao za Kjosevskog. U desetoj minuti Baraban izlazi pred gol Plavih, ali je ponovo Kjosevski bio odličan. Bogičević u 15. minuti iz slobodnog udarca šutira preko gola.

Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0. Igrala su se dva poluvremena po 60 minuta.

U 92. minuti Hajdarević šutira pored gola. Minutu poslije je Sloboda povela. Nakon kornera se lopta odbila na 16 metara, natrčao je Livančić koji je lijepo pogodio za 1:0.

Uslijedilo je nekoliko dobrih napada Želje, a poravnali su Plavi u 105. minuti. Zec je ubacio, a Veselinović volej udarcem pogodio mrežu Tuzlaka. Minutu poslije Vranješ šutira preko gola, a u 107. minuti Plavi su poveli. Dacić je šutira sa distance, golman Slobode odbio, a Zec pospremio mrežu u gol za konačnih 2:1.