Grbavica najposjećenija
82

Željezničar najgledaniji tim domaćeg prvenstva Bosne i Hercegovine

E. K.
Fudbalski klub Željezničar je treću godinu uzastopno najgledaniji tim u nogometnom prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Potvrdile su to brojke koje je objavio Nogometni savez Bosne i Hercegovine nakon jučerašnje utakmice s banjalučkim Borcem.

Prema izvještaju delegata Lazara Martinovića, na jučerašnjoj utakmici protiv Borca, na tribinama Grbavice je bilo prisutno 10.506 gledalaca što je bilo dovoljno da Željezničar pretekne gradskog rivala FK Sarajevo.

Upravo je to bio i cilj navijača Plavih uoči ove utakmice koji su u izuzetno teškoj sezoni pokazali veliku podršku i privrženost klubu sa stadiona Grbavica.

Bordo tim je ove sezone na stadionu "Asim Ferhatović Hase" ukupno gledalo 112.150 navijača odnosno u prosjeku 7.009 po utakmici dok je njihovog gradskog rivala na Grbavici gledalo 112.910 ili prosječno 7.057 gledalaca po susretu.
"Hvala, Željovci! Grbavica je i ove sezone najposjećeniji stadion u Bosni i Hercegovini", poručili su iz Željezničara svojim navijačima.
Podsjetimo, Željezničar je u posljednjem kolu pobijedio Borac rezultatom 2:1 te tako osvojio šesto mjesto u jako turbulentnoj sezoni dok se banjalučki sastav okitio titulom prvaka BiH.