Drugo kolo PL
17

Željezničar na popravnom kod Mladosti u Kaknju, Tuzla City gostuje Radniku

N. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Četiri utakmice drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na rasporedu su danas, a najzanimljivi meč očekuje nas u Doboju kod Kaknja gdje će Mladost dočekati Željezničar.

Mladost je na otvaranju sezone slavila u Mostaru protiv Veleža pa će u odličnom raspoloženju dočekati favorizovane Plave, koji su se u prvom kolu okliznuli na domaćem terenu odigravši bez pogodaka s novajlijom Borcem.

Ova dva kluba su prije mjesec dana odigrali i prijateljsku utakmicu u kojoj nije bilo pogodaka, za razliku od posljednjeg takmičarskog duela odigranog u Kaknju u kojem je bilo 2:2. Vrijedi istaći da Plavi u protekla četiri međusobna duela odigrana u Kaknju nisu niti jednom ostvarili pobjedu.

Tuzla City će nakon fantastičnih 5:1 u gostima kod Zvijezde 09 ponovo igrati van svog stadiona. Ovaj put gostovat će Radniku u Bijeljini, koji je u prošlom kolu poražen kod Slobode, koja će večeras dočekati Široki Brijeg.

U preostaloj utakmici u Banjoj Luci sastaju se Borac i Zvijezda 09, dok će sutra igrati Zrinjski i Velež te Čelik i Sarajevo.

Raspored:

Mladost - Željezničar (subota, 17:30) Radnik - Tuzla City (subota, 17:30)

Borac - Zvijezda 09 (subota, 20:30) Sloboda - Široki Brijeg (subota, 20:30) Zrinjski - Velež (nedjelja, 20:00) Čelik - Sarajevo (nedjelja, 20:30)

Tabela: