Premijer liga BiH
0

Željezničar na korak do titule, Borac bolji od Čelika

Piše: J. H.
Foto: F. K./Klix.ba
Detalj sa utakmice Borac - Čelik (Foto: G. Kec/Klix.ba)
Željezničar je večeras na Grbavici savladao ekipu GOŠK rezultatom 5:0, Zrinjski je nakon vodstva Slavije ipak uspio savladati goste iz Istočnog Sarajeva rezultatom 3:1 dok je Borac u Banjoj Luci bez problema pobijedio Čelik sa 2:0.

Borac - Čelik 2:0

Ekipa Borca je protiv gostujućeg tima iz Zenice povela već u ranoj fazi susreta. Igrala se osma minuta kad je Bilbija savladao golmana Čelika.U 13. minuti, Borac je mogao do 2:0 no Stajić je pogodio prečku.

U 21. minuti Duško Stajić povećao na 2:0 nakon odlične soloakcije.

U drugom poluvremenu, Čelik je imao dvije šanse preko Vršajevića koji je pogodio prečku i Šišića čiji je šut odbranio Lučić. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

Željezničar - GOŠK 5:0

U prvih desetak minuta utakmice na Grbavici, Željezničar je imao nekoliko šansi za vodstvo. Prvo je zaprijetio Nyema u petoj minuti. Nakon njega, Šut Zebe odrbanio je Soldo. U 15. minuti, Plavi su ipak došli do zasluženog vodstva zahvaljujući golu Svrake.

Zeba je ponovo šutirao u 18. minuti ali je ponovo Soldo izašao kao pobjednik. Tri minute kasnije, gosti iz Gabele imali su prvu priliku na utakmici. Šut Hrkača odbranio je Gušo. Igrala se 29. minuta na Grabvici kad je Stanić centrirao sa lijeve strane a Adilović pogodio za 2:0.

Na samom kraju prvog poluvremena, Adilović je ponovo šutirao ali je ovaj put Soldo odbranio. Na početku drugog poluvremena gledatlji na Grbavici vidjeli su prelijep gol Nyeme koji je sa 20 metara savladao Soldu.

Samo pet minuta kasnije, u 52. minuti, Bekrić je povećao na 4:0. Asistent kod gola bio je Stanić. U 70. minuti Zeba je pogodio za 5:0 nakon lijepe akcije.

Još jedna odlična utakmica izabranika Amara Osima i vrijedna pobjeda u trci za titulu kojoj je Željezničar sve bliže.

Zrinjski - Slavija 3:1 Igrala se prva minuta na stadionu pod Bijelim brijegom kada je Rašević doveo Slaviju u vodstvo od 1:0. Ovo je bio jedan od najbržih golova u jednoj utakmici Premijer lige BiH.

U 38. minuti, Slavija je mogla do 2:0, ali je prečka ovaj put bila saveznik domaćeg tima. Šutirao je Rašević.

Krajem prvog poluvremena, tačnije u 45. minuti, Zrinjski je uspio izjednačiti. Strijelac je bio Žuržinov.

U 60. minuti Zrinjski je poveo sa 2:1 nakon kontra napada kojeg je uspješno završio Bibić. Do kraja utakmice, domaći tim postigao je još jedan gol za konačnih 3:1 na utakmici pod Bijelim brijegom.