Loša partija
50

Željezničar na Grbavici izgubio od Apollona sa 2:1 i s minimalnim šansama putuje na Kipar

Piše: N. K.
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Nogometaši kiparskog Apollona pobijedili su na Grbavici u prvoj utakmici drugog pretkola kvalifikacija za Evropsku ligu ekipu Željezničara rezultatom 2:1.

Većih prilika za gol nije bilo u prvih dvadesetak minuta, ali gosti s Kipra su odmah pokazali da se radi o kvalitetnom protivniku.

U nekoliko navrata dobro su kombinovali pred golom Željezničara, ali odbrana Plavih u tim trenucima je uspijevala otklanjati opasnost.

Međutim, Apollon u 23. minutu dolazi do vodstva. Nakon ubačaja sa strane, autogol glavom postiže Željin defanzivac Bogičević.

Kiprani su ubrzo mogli povećati vodstvo, ali je nakon odlične akcije jedan od igrača Apollona pogodio stativu.

I do kraja poluvremena nije bilo puno prilika za nove pogotke. Željezničar je igrao defanzivno, dok su igrači Apollona držali loptu u svom posjedu.

U nastavku se uglavnom igralo na sredini terena uz povremene bljeskove i jedne i druge ekipe.

Željo je tek u 74. minuti uputio prvi udarac ka golu Kiprana i to najbolje oslikava koliko su napadi ekipe Slobodana Krčmarevića bili jalovi i bezidejni.

Na kraju je Apollon stigao u 79. minuti i do drugog gola preko Sachettija i praktično riješio pitanje putnika u narednu fazu takmičenja.

Počasni gol za Želju postigao je Krpić u posljednjim trenucima meča.

Konačni odgovor o pobjedniku dvoboja znat će se za sedam dana, kada će se ova dva protivnika sastati u revanšu na Kipru.