Nogomet
0

Željezničar - Modriča 5:2

FENA
U susretu 19. kola nogometne Premijer lige BiH danas je u Sarajevu Željezničar savladao ekipu Modriče sa 5:2 (1:0).

Po dva gola za Željezničar postigli su Štilić (2. i 71.) i Dialiba (48. i 65.), a jedan Jugović (72.). Oba gola za Modriču postigao je Bojić (50. i 80.).

Susret je na stadionu Grbavica, pred oko 3.000 gledalaca, sudio Danijel Pajić iz Bijeljine.

Željezničar je došao do treće pobjede u proljetnom dijelu prvenstva, a ovog puta pognute glave Grbavicu su napustili nogometaši Modriče. U obostrano otvorenoj igri mnogo bolju partiju prikazali su domaći nogometaši, koji su poveli već u 2. minuti golom Semira Štilića. Do kraja poluvremena obje ekipe imale su još po dvije prilike, ali se na odmor otišlo s rezultatom 1:0.

Drugo poluvrijeme donijelo je mnogo bolji nogomet, a gledaoci su vidjeli šest golova. Željezničar je imao potpunu dominaciju koju je krunisao sa još četiri gola, dok su gosti iz Modriče stvorili svega par prilika, a zahvaljujući nesmotrenosti odbrane domaćih postigli dva gola.

Dialiba je u 48. minuti povisio vodstvo Željezničara na 2:0, a dvije minute kasnije Bojić je postigao gol za Modriču za 2:1. Priliku za izjednačenje gosti su imali u 53. minuti preko Jolovića, koji je sa sedam metara šutirao pod prečku, ali je golman Željezničara Radulović uspio izbiti loptu u korner.

Ostatak susreta pripao je Željezničaru, koji je golovima Dialibe, Štilića i Jugovića došao do ubjedljive prednosti od 5:1. Poraz Modriče ublažio je Bojić svojim drugim golom u 80. minuti.