Liga za prvaka
394

Željezničar Lendrićevim pogotkom savladao Krupu i postao lider na tabeli

Piše: E. B.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Željezničar je u trećem kolu Lige za prvaka savladao Krupu rezultatom 1:0 i na taj način barem do sutra preuzeo lidersku poziciju u prvenstvu od Zrinjskog koji sutra gostuje Sarajevu.

Željezničar je iz prve prave prilike na meču došao u vodstvo. U 13. minuti Zeba je ubacio sa lijeve strane, a u petercu su gosti zaboravili Lendrića koji glavom pogađa za 1:0.

To je najboljem strijelcu Premijer lige BiH bio 17. pogodak u prvenstvu čime je popravio svoj rekord iz sezone 2010/2011 kada je u dresu Zrinjskog bio najbolji strijelac lige sa 16 pogodaka.

U 16. minuti Redžić je propustio dobru priliku za Krupu kada je šutirao pored gola Plavih. U 23. minuti Kjosevski je spasio gol domaćina nakon pokušaja Vukotića. Vukotić je još jednom pokušao iz daljine u 31. minuti ali nije bio precizan.

Najbolju priliku nakon pogotka u prvom poluvremenu za Želju propustio je Zakarić. Miroslav Stevanović je ubacio sa desne strane, Zakarić je lijepo primio loptu, ali je iz voleja sa deset metara pucao tik iznad prečke.

Početkom drugog poluvremena okvir gola gostiju se tresao dva puta u razmaku od samo šest minuta.

U 48. minuti Miroslav Stevanović je ubacio sa desne strane, golman gostiju Kutić je loše reagovao, ali lopta je nakon šuta pogodila prečku.

Zakarić je potom propustio veliku šansu u 54. minuti kada ga je Lendrić uposlio, a krilni napadač Plavih pogađa prečku. U nastavku akcije do lopte je došao Stevanović, ali se spetljao i upropastio priliku.

U 69. minuti Lendrić je drugi put zatresao mrežu gostiju nakon Blagojevićeve asistencije, ali pogodak je opravdano poništen zbog ofsajda u kojem se našao napadač Plavih.

U 77. minuti Blagojević je prošao po lijevoj strani i odigrao povratnui loptu za Radinovića koji šutira sa 25 metara, lopta pogađa jednog igrača Krupe i dolazi do Stevanovića koji iskosa sa desne strane sa petnaestak metara šutira neprecizno.

U posljednjoj od tri mintue sudijske nadoknade Vukotić je pokušao izjednačiti rezultat, ali njegov šut sa ivice kaznenog prostora iskosa sa lijeve strane je bez problema uhvatio Kjosevski.