Kup BiH
0

Željezničar jedva savladao Bosnu

Sarajevo-x.com
Sa utakmice Željezničar - Bosna (Foto: Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Sa utakmice Željezničar - Bosna (Foto: Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
U okviru šesnaestine finala Kupa BiH sarajevski Željezničar na Grbavici savladao je drugoligaša Bosnu rezultatom 1:0. Presudni gol za ekipu plavih, koji im je omogućio plasman u osminu finala, postigao je Slaven Kovačević.

Zbog crvenog kartona u sastavu domaćina nije bilo Milana Ćuluma, dok se u tim Amara Osima vratio Edin Cocalić. Ipak, Željezničar je djelovao prilično neuvjeljivo.

Preostali susreti šesnaestine finala nogometnog Kupa BiH igraju se u srijedu, a sastaju se: Rudar Prijedor - Sutjeska Foča, Sloga - Zvijezda, Slavija - Turbina, Kozara - Široki Brijeg, Travnik - Jedinstvo, Čelik - Krajina, Zrinjski - Mladost Donji Svilaj, Rudar Kakanj - Sloboda Tuzla, Velež - BSK, Sarajevo - Radnik Hadžići, Proleter - Leotar, Olimpik - Radnik Lipnica, Laktaši - Sloga Doboj.

Utakmica Borac - Posušje neće biti odigrana jer je Posušje zbog finansijskih problema odustalo od učešća u ovom takmičenju.

Plasman u osminu finala ranije je izborila Modriča, koja je savladala Slobodu iz Bosanskog Novog rezultatom 7:1. Susreti koji su na rasporedu u srijedu igraju se od 16 sati.