Održana sjednica uprave
63

Željezničar izmirio obaveze prema igračima i uposlenicima, u klubu zadovoljni pripremama

Klix.ba
Foto: Ines Lučić/fkzeljeznicar.ba
Foto: Ines Lučić/fkzeljeznicar.ba
U prostorijama FK Željezničar održana je još jedna proširena sjednica Uprave kluba kojoj su kao i do sada prisustovali Nadzorni odbor i rukovodstvo Skupštine, direktor kluba i šef struke Amar Osim.

Ovom prilikom napravljena je evaluacija do sada poduzetih aktivnosti, kao i buduće aktivnosti koje će doprinjeti jačanju kluba u svim segmentima.

Istaknuto je da su prema nogometašima i administraciji izmirene sve plate i doprinosi iz prethodnog perioda za oktobar, novembar i decembar.

Pored navedenog, Upravni odbor kluba otplatio je prethodne zatećene kreditne linije, izvršio prve uplate po osnovu dugovanja za teren te u potpunosti platio pripreme. Pokrenute su aktivnosti u vezi završetka radova i dobijanja neophodnih dozvola za istočnu tribinu te prezentovane aktivnosti i potencijal oko rješenja fasade i izgleda sjeverne tribine stadiona.

Posebno je istaknuto da sve je realizovano bez i jedne uplate po osnovu transfera, što dodatno ohrabruje i daje novu dimenziju očekivanja svih.

Amar Osim napravio je osvrt na pripreme igrača u Međugorju i Antaliji te ih ocijenio jako kvalitetnim i vjerovatno najboljim u posljednjih nekoliko godina. Istaknuo je značajan napredak u pristupu svih igrača i zahvalio se Upravi na podršci koju stručni štab i ekipa imaju te naglasio da se pozitivna energija osjeti i prenosi na sve.

"Uprava se posebno zahvaljuje svim navijačima kluba i poziva da podrže sve zajedničke napore u nastavku sezone, kada očekujemo seriju dobrih rezultata i izlazak u evropska takmičenja", saopćeno je iz FK Željezničar.