Kazne nisu urodile plodom
396

Željezničar izgubio kod kuće od Zvijezde 09, Zec se ispromašivao

Piše: E. B.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara izgubili su u 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine od Zvijezde 09 na Grbavici rezultatom 1:0.

Očito je da novčane kazne nisu urodile plodom jer su Plavi ponovo razočarali svoje vjerne navijače na skoro praznoj Grbavici.

Željo je zaprijetio već na samom početku susreta kada je pokušao Zec, a odbranio golman gostiju Erić. Zec je pokušao i nakon 20 minuta meča, a ishod je bio isti.

U 27. minuti pokušao je Čurjurić, ali Erić brani i njegov udarac iz daljine. Tri minute kasnije golman Zvijezde 09 je bio siguran i nakon Krpićevog udarca.

Kako je počelo prvo, tako je isto i drugo. Zec je pokušao, Erić odbranio.Već u narednom napadu Plavih ponovo je Zec bio u šansi, ali se okliznuo i veoma loše šutirao.

Zec je svoju katastrofalnu partiju zaokružio u 72. minuti kada se našao oči u oči sa Erićem, ali je šutirao po sred njega i tako upropastio još jednu priliku za Plave. Nedugo nakon toga zamijenjen je uz zvižduke sa tribina stadiona Grbavica.

Desetak minuta prije kraja susreta nakon kontre Blagojević je sjajno uposlio Zajmovića koji gađa sa desetak metara, ali je lopta otišla preko gola.

Do kraj susreta Plavi su pokušavali stići do pogotka, ali nisu u tome uspjeli. Kazna je stigla u 90+4. minuti kada je Predragović ubacio sa desne strane, a Jovović pogodio za tri boda.