Čeka ga AIK
69

Željezničar izborio plasman u drugo pretkolo Evropske lige

Piše: N. K.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometaši Željezničara večeras su u Podgorici remizirali s ekipom Zetom rezultatom 2:2 i s ukupnih 3:2 plasirali su se u drugo pretkolo Evropske lige.

Prvo poluvrijeme proteklo je u igri na sredini terena, bez većih prilika, a nakon nezanimljivih prvih pola sata domaći su uspjeli doći do gola.

Grešku Graovca iskoristio je Ljuljđuraj koji je u šesnaestercu Željezničara pronašao Kukuličića, a napadaču Zete nije bilo teško da zatrese gol.

Ipak, radost domaćih nije trajala dugo. Zakarić je tri minute kasnije odlično izveo slobodan udarac s 30 metara i pogodio gol za izjednačenje.

Imale su obje ekipe do odlaska na odmor po još jednu priliku, Željezničar preko Zeca i Zeta preko Vujačića, ali se rezultat nije mijenjao.

Pitanje putnika u narednu rundu riješio je Lendrić u 61. minuti. Zeba je sjajno pronašao hrvatskog napadača, koji je bio jedini igrač Plavih na polovini Zete. Lendrić je lijevom nogom s ivice kaznenog prostora postigao prelijep pogodak za 2:1.

Petnaest minuta prije kraja utakmice odbrana Želje je zaspala, a Krstović pogađa mrežu Kjosevskog za 2:2. Ljuljđuraj je upisao drugu asistenciju na meču.

Rezultat se do kraja meča nije mijenjao pa je moglo početi veliko slavlje Željinih igrača s mnogobrojnim navijačima koji su doputovali iz Sarajeva.

Željezničar će već narednog četvrtka na stadionu Grbavica ugostiti švedski AIK u prvoj utakmici drugog pretkola Evropske lige.