Premijer liga BiH
23

Željezničar i Zrinjski čekaju kiks Sarajeva u derbiju protiv Širokog Brijega

Piše: N. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Derbi utakmicu 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u srijedu će na stadionu Asim Ferhatović Hase odigrati lider na tabeli Sarajevo i četvrtoplasirani Široki Brijeg, a i ostali susreti ovog kola na programu su danas.

Ekipa Husrefa Musemića je u dobroj formi i nakon neriješenog rezultata u Zenici protiv Čelika početkom mjeseca upisali su tri vezane pobjede. U ligi su porazili Tuzla City i Krupu, dok su slavili i u Kupu protiv Veleža pa će danas tražiti pobjedu za nastavak niza i ostanak na liderskoj poziciji.

"Sigurno da ulazimo maksimalno skoncentrisani i neće nas zavarati teža pobjeda i izostanak igrača. Pokušat ćemo odigrati kao posljednje četiri utakmice, želimo doći do tri boda. Prvi smo, tu želimo i ostati. Pozivamo navijače da nam pomognu i podrška nam je veoma bitna. Vjerovatno će svi biti spremni, Ahmetović je jedini upitan. Možda budemo i rizikovali s njim, ali to ćemo znati uoči meča", kazao je Musemić jučer na konferenciji za medije.

Široki Brijeg s druge strane je izašao iz krize koja je vrhunac doživjela porazom na svom terenu od Željezničara rezultatom 3:0. Prvo su odigrali meč bez pogodaka u Mostaru protiv prvaka Zrinjskog, potom su se revanširali i izbacili Željezničar u Kupu, a minulog vikenda su porazili Zvijezdu 09 pa će pokušati i na Koševu se predstaviti u lijepom svjetlu.

Drugoplasirani Željezničar je nedavno ispao iz Kupa od Širokog, a Plavi su u nedjelju ostali i bez trijumfa protiv Mladosti pa je pobjeda imperativ u večerašnjem meču na Grbavici protiv zahuktale Slobode koja ima tri vezane pobjede (Čelik, Metalleghe i GOŠK).

Slične ambicije ima i trećeplasirani Zrinjski koji je u prošlom kolu slavio u Bijeljini, dok Mladost nakon Željezničara očekuje još jedan težak duel u kratkom periodu i pitanje je hoće li imati snage i kvaliteta prikazati još jednu dobru partiju.

U preostalim susretima sastaju se GOŠK i Čelik u Gabeli, Tuzla City dočekuje Krupu, dok će Radnik gostovati kod fenjeraša Zvijezde 09 u Ugljeviku.

Parovi:

GOŠK - Čelik 16:00 Tuzla City - Krupa 16:00 Zvijezda 09 - Radnik 16:00 Zrinjski - Mladost 17:00 Sarajevo - Široki Brijeg 17:30 Željezničar - Sloboda 20:30

Tabela: