"Grijesi" s derbija
113

Željezničar i Sarajevo žestoko kažnjeni, Nogometni savez BiH uveo i zabrane

N. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine žestoko je kaznila FK Željezničar i FK Sarajevo zbog upotrebe pirotehničkih sredstava u najvećem bh. derbiju odigranom nedavno u okviru 7. kola Premijer lige BiH.

Željezničar je novčano kažnjen s 3.000 KM uz zabranu prisustva gledatelja na južnoj tribini stadiona Grbavica, gdje je na derbiju unesena i korištena pirotehnika, u trajanju od dvije prvenstvene ili Kup utakmice.

Bordo tim je zbog dešavanja s iste utakmice kažnjen s 2.000 KM i kaznom zabrane odlaska navijača na gostovanje u trajanju od jedne prvenstvene ili Kup utakmice.

Dosta premijerligaških klubova je zbog upotrebe pirotehničkih sredstava svojih navijača u 5., 6. i 7. kolu Premijer lige BiH dobilo opomene i novčane kazne, a osim Željezničara i Sarajeva, najgore su prošli Borac i Sloboda.

Borac je kažnjen s 2.500 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici protiv Mladosti, dok će Sloboda 2.000 KM platiti zbog istog "grijeha" njihovih navijača u derbiju s Tuzla Cityjem.

Vrijedi istaći kako je izvršena i redovna rotacija članova Disciplinske komisije pa je dužnost predsjedavajućeg preuzeo prvi potpredsjedavajući Josip Roso, dok dosadašnji predsjedavajući Radivoje Lazarević preuzeo ulogu drugog potpresjedavajućeg.