Četiri pogotka
417

Željezničar i Sarajevo u spektakularnom meču na Grbavici podijelili bodove

Piše: E. B.
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove odigravši 2:2 u 116. ligaškom sarajevskom derbiju na Grbavici u okviru petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Derbi na Grbavici je premašio očekivanja svih ljubitelja nogometa. Za razliku od prethodnih godina, novi travnjak na Grbavici pokazao je koliko je dobra infrastruktura važna u savremenom nogometu.

Obje ekipe su igrale otvoreno, vidjeli smo mnogo lijepih akcija i četiri pogotka.

Sarajevo je prvo ozbiljnije zaprijetilo u 13. minuti kada je nakon centaršuta sa desne strane Ramhanović šutirao glavom, a Kjosevski sjajno brani.

Ipak, samo dvije minute kasnije Kjosevski je kumovao pogotku Sarajeva. Pidro je uposlio Rahmanovića koji je probio po lijevoj strani i loše ubacio loptu koja je išla u gol, Kjosevski je kao ukopan stajao na prvoj stativi i nemoćno gledao u loptu, sa gol-linije je izbacio Pavić, ali ona dolazi do Tatara koji pogađa za vodstvo Sarajeva.

Radost gostiju je trajala samo sedam minuta. Čurjurić je sjajno uposlio Pavića koji ubacuje loptu za Zajmovića, a krilni napadač Plavih matira Kovačevića za 1:1.

Željo je ponovo zaprijetio u 27. minuti kada je Krpić iz teške pozicije glavom šutira ravno u Kovačevića.

Pet minuta prije kraja prvog poluvremena Bordo tim je ponovo poveo. Hebibović je probio po desnoj strani, Kjosevski loše reaguje na njegov centaršut, lopta dolazi do Ahmetovića koji je dodaje do Rahmanovića, a on pogađa za 2:1.

Početkom drugog poluvremena plavi su prvi zaprijetili. Stevanović je dodao do Jazvića, njegov centaršut dolazi do Krpića koji ostavlja loptu za rezervistu Vranješa, ali on šutira preko gola.

U 58. minuti zatresao se okvir gola domaće ekipe. Stanojević je šutirao s 25 metara i pogodio je prečku, a odbijenu loptu Ahmetović ne posprema glavom u mrežu.

Nakon tačno sat vremena igre Vranješ je izgubio loptu na sredini terena, Ahmetović je silovito šutirao, ali Kjosevski refleksnom reakcijom spašava svoju mrežu.

Potom smo vidjeli novu priliku pred golom gostiju. Pavić se lijepo oslobodio Halilovića i centrirao na Krpića, a njegov udarac glavom odlazi malo pored gola.

Željezničar je do novog izjednačenja stigao u 73. minuti. Blagojević je centrirao s desne strane, Zajmović šutira fenomenalno glavom preko Kovačevića i lopta odlazi u mrežu za 2:2.

Posljednju priliku na meču vidjeli smo u 87. minuti kada je Adukor nakon centaršuta sa desne strane sa samo metar promašio čitav gol, te je susret završen podjelom bodova rezultatom 2:2.