Međugorje
8

Željezničar i Olimpik odigrali prijateljski susret bez pogodaka

Klix.ba
Nogometaši Željezničara su u okviru pripremne utakmice remizirali sa Olimpikom rezultatom 0:0.

Prvu priliku imao je Olimpik u desetoj minuti, ali Bajić je u posljednji trenutak blokirao Pandžu. Potom je šut Osmanovića blokirao Rodin u korner, da bi u 17. minuti Pandža prošao po desnoj strani, ali udarac iskosa brani Kjosevski.

U 30. minuti Radovac šutira s distance, a Kjosevski hvata. Zajmović u 46. minuti lijevom nogom šutira i pogađa stativu, što je bila posljednja prilika u prvom poluvremenu koje se igralo 60 minuta.

Drugi dio koji se igrao 45 minuta počeo je sa dvije sjajne prilike za Željezničar. Dacića je pred gol Olimpika gurnuo Veselinović, ali je Bandović odbranio njegov udarac, a u narednoj minuti Krpić se izborio i izašao pred gol, ali je ponovo Bandović odbranio. Odbijenu loptu Veselinović šutira pored gola.

Muminović u 69. minuti tuče distance, lopta odlazi preko gola. U 83. minuti Veselinović ubacuje iz slobodnog udarca, Bandović hvata. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra protiv Radnika u Bijeljini. Susret Premijer lige se igra u nedjelju, 24. februara u 14:30 sati.