Premijer liga BiH
20

Željezničar i Čelik se iskupljuju na Grbavici, Borac dočekuje Radnik

N. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Dvije preostale utakmice 15. kola Premijer lige BiH igraju se danas, a sastaju se Željezničar i Čelik te Borac i Radnik.

Plavi su veliki favoriti u današnjem meču, iako nisu briljirali u prošlom kolu kada su poraženi od Zrinjskog u Mostaru.

Šef stručnog štaba Željezničara Amar Osim izjavio je uoči utakmice da se protiv Čelika nikad ne može reći da je unaprijed dobijena utakmica, bez obzira na njihovu formu, jer između ta dva kluba postoji staro rivalstvo koje se ne može zanemariti.

"Igramo na domaćem terenu protiv protivnika koji je u nekoj manjoj krizi i moramo se i jedni i drugi popraviti, ali se nadamo da se oni neće protiv nas popravljati", rekao je Osim.

Čelik je poražen u posljednja dva ligaška meča (Sarajevo i Velež) pa će učiniti sve kako bi danas na stadionu Grbavica ostali neporaženi.

Međusobni dueli u posljednje vrijeme nam govore da pravila u duelima između Želje i Čelika nema. Tako su Plavi slavili prije tri mjeseca u Zenici, dok je na posljednjem meču odigranom na Grbavici pobijedio Čelik.

U drugom duelu danas očekuje se neizvjesniji meč budući da se sastaju ekipe iz vrha tabele - Borac i Radnik.

Banjalučki klub je u sjajnoj formi i ima četiri vezane pobjede, koliko je imao i Radnik prije remija sa Širokim u prošlom kolu. Slično kao i u duelima između Želje i Čelika, i prijašnjim dvobojima Borca i Radnika nije bilo pravila te su se razmjenjivale pobjede i kući i na strani.

Raspored:

Borac - Radnik (16:00 sati) Željezničar - Čelik (16:30) Sarajevo - Široki 3:0 Tuzla City - Mladost 1:0 Velež - Sloboda 2:2 Zvijezda 09 - Zrinjski 2:0

Tabela: