Nogomet
36

Željezničar golovima Lendrića i Zakarića savladao Velež

Piše: N. K.
(Foto: Klix.ba)
Fudbaleri Željezničara savladali su danas u prijateljskoj utakmici ekipu Veleža rezultatom 2:0. Strijelci za tim s Grbavice bili su Lendrić i Zakarić.

Dobar fudbal mogao se vidjeti u prvom poluvremenu iako su mreže mirovale.

Rođeni su zaprijetili već nakon dvije minute kada je Petrović šutirao preko gola, a uzvratio mu je Lendrić kojem je udarac u kaznenom prostoru izblokirao Mehidić.

Najveću šansu tim iz Mostara u prvom poluvremenu imao je u 13. minuti kada je Mujezinović šutirao i pogodio prečku Željinog gola.

Do kraja prvog dijela Plavi su dominirali i kreirali nekoliko dobrih prilika. Prvo je Stojanović volejom šutirao preko gola, a onda je Zeba pogodio stativu iz slobodnog udarca.

Dobru akciju Plavih u 36. minuti upropastio je Miroslav Stevanović koji je pogodio vanjski dio mreže.

U nastavku je Željo krenuo znatno ofanzivnije, a novu šansu promašio je Miroslav Stevanović koji je nakon dodavanja Zebe šutirao iskosa preko gola.

Tim s Grbavice poveo je u 57. minuti. Strijelac je bio Ivan Lendrić koji je iskoristio uspavanost odbrane Rođenih nakon slobodnog udarca te glavom pogodio mrežu Veleža.

Dvadeset minuta prije kraja meča Goran Zakarić udvostručuje prednost Plavih i rješava pitanje pobjednika ovog susreta.

Mogao je Velež do gola šest minuta prije kraja meča kada je Mujezinović izašao sam pred Željin gol, ali je golman Plavih Bobić sjajno odbranio.