Premijer liga BiH
240

Željezničar golom rezerviste Zeca savladao GOŠK i pobjedom otvorio sezonu

Piše: N. K.
Foto: FK Željezničar
Nogometaši Željezničara pobijedili su u Gabeli u okviru 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu GOŠK-a rezultatom 1:0.

Utakmica je odigrana po izuzetno zahtjevnim uvjetima zbog velike vrućine koja je vladala u ovom hercegovačkom gradu, a na kraju su se bolje snašli Plavi i na najbolji način otvorili novu sezonu u Premijer ligi.

U prvom poluvremenu gledatelji nisu mogli uživati u dobrom nogometu budući da je viđena loša utakmica. Tek su Kulović s jedne i Arežina s druge strane nešto ozbiljnije zaprijetili golmanima.

U nastavku znatno bolji nogomet, a već na otvaranju Željezničar je imao dva ozbiljna pokušaja preko Zajmovića i Vranješa.

Arežina je kasnije pokušao iz slobodnog udarca, dok je i GOŠK zaprijetio preko Ramića u 69. minuti.

Trenutak odluke dogodio se u 75. minuti. Trener Plavih Slobodan Krčmarević u igru je uveo Zeca, a ovaj mu se odmah revanširao golom nakon asistencije Čurjurića.

Do kraja meča nije bilo promjena pa je Željo u Sarajevo odnio sva tri boda za dobru uvertiru uoči prve utakmice drugog pretkola Evropske lige protiv kiparskog Apolona, koja se igra u četvrtak na stadionu Grbavica.