Premijer liga BiH
534

Željezničar golom Krpića savladao Zrinjski u Mostaru, trijumfi Mladosti i Zvijezde 09

Piše: N. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
Zrinjski - Željezničar (Foto: FK Željezničar)
Nogometaši Željezničara pobijedili su u Mostaru u okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Zrinjskog rezultatom 1:0.

Plavi su tako novom pobjedom potvrdili izlazak iz velike krize, dok su Plemići upisali prvi poraz još od augusta, kada su poraženi na Koševu od Sarajeva.

Prvu priliku na utakmici propustio je Filipović već u devetoj minuti kada je lopta prohujala pored stative, a Željo je uzvratio dalekometnim šutem Čurjurića koji je odbranio Brkić.

Imao je Zrinjski još dvije prilike preko Barišića i Rustemovića, ali se na odmor otišli bez pogodaka.

Početkom drugog poluvremena Bilbija je propustio dvije dobre šanse, a onda je u 62. minuti Željo došao u vodstvo. Čurjurić je sjajno uposlio Krpića koji pogađa mrežu za slavlje Željinih navijača koji su doputovali u Mostar.

Imao je Bilbija još jednu šansu za poravnanje, a Željo je uzvratio preko Jazvića. Pokušavao je Zrinjski do kraja meča stići do izjednačenja, ali su se gosti odbranili i slavili važnu pobjedu u Mostaru.

Mladost je golom Atajića s bijele tačke došla do pobjede protiv domaćeg Tuzla Cityja, dok je Govedarica svojim golom donio pobjedu Zvijezdi 09 u Ugljeviku protiv GOŠK-a.

Rezultati:

Zrinjski - Željezničar 0:1 Tuzla City - Mladost 0:1 Zvijezda - GOŠK 1:0

Tabela: