Premijer liga BiH
911

Željezničar doživio novu blamažu na Grbavici, golman Fejzić poklonio pobjedu Krupi

E. B.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara su doživjeli novu blamažu na stadionu Grbavica. U osmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine pobjedu nad Plavima je ostvarila Krupa rezultatom 1:0.

Plavi, koji su na ovoj utakmici slavili 99 godina postojanja, su od prve minute napadali ka golu Krupe, dok su se gosti orjentisali na kontranapade, i prilike iz prekida.

Upravo su iz prekida gosti stigli do vodstva u 16. minuti. Aleksa Andrejić je šutirao iskosa sa lijeve strane poprilično slabo, ali je danas katastrofalni golman Željezničara Irfan Fejzić odbio loptu na način da je ona "plesala" po gol-liniji, a Igor Makitan je rutinski pospremio u mrežu za vodstvo gostiju 1:0.

Željo je prvi put ozbiljnije zaprijetio tek nakon pola sata igre, no Ivan Lendrić šutira iz daljine pored gola.

U 38. minuti gosti su pokušali ponovo iz slobodnog udarca stići do pogotka. Bojan Puzigaća je šutirao, no Fejzić ipak nije dozvolio da primi dva pacerska gola na jednoj utamici.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu vidjeli smo u 43. minuti kada je nakon lijepe akcije sa desetak minuta pod prečku šutirao Semir Štilić, ali je golman gostiju Vasilije Kolak sjajno intervenisao i odbio loptu u korner.

Od početka drugog poluvremena trener Plavih Amar Osim je uveo Ermina Zeca, a nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine je odmah dva puta ozbiljno zaprijetio.

Najprije je u 48. minuti šutirao pored gola, a samo dvije minute kasnije je nakon Lendrićeve asistencije uzdrmao prečku.

Plavi su nastavili sa opsadom gola gostiju, no redom iz dobrih pozicija nisu bili precizni Ante Blažević te dva puta Mustafa Mujezinović.

U posljednjih petnaestak minuta Krupa je igrala totalni "bunker", a igrači gostiju nisu se libili ni igrati i grubo po cijenu žutih kartona, no uspjeli su odbraniti svoj gol i osvojiti tri boda.

Željezničar je na ovaj način jedina dva poraza u ovoj sezoni doživio na Grbavici i to protiv ekipa koje su u tom trenutku bile u zoni ispadanja. Prije Krupe koja je bila pretposljednja pred ovo kolo Plavi su izgubili od Mladosti koja je bila posljednja.

Tabela: