Najavljeni novi projekti
324

Željezničar dodatno smanjio dug: Džaba titule i sve kada su vam blokirani računi

H. H.
Amira Uzunović (Foto: I. L./Klix.ba)
Amira Uzunović (Foto: I. L./Klix.ba)
Predsjednik FK Željezničar Edis Kovačević i direktorica Amira Uzunović govorili su o aktuelnim pitanjima u klubu povodom 102. rođendana koji se obilježava danas.

Na početku izlaganja Kovačević se osvrnuo na finansijsku situaciju u klubu, istakavši da je dug dodatno smanjen.

"Kada su u pitanju finansije, prije tri mjeseca smo smanjili dug sa 8,7 milona KM na 5,2 miliona KM. Sa projekcijom 31. decembra, očekujemo da smanjimo dug za dodatni milion. To je ono čemu ostajemo dugoročno posvećeni i što je naš dugoročni cilj. Džaba titule i sve kada dođete u situaciju da su vam blokirani računi. Sve smo to imali i zato naš apsolutni prioritet ostaje sanacija dugova", rekao je Kovačević.

Dodao je da je budžet FK Željezničar tek šesti ili sedmi u ligi.

"Samo ćemo u ovoj godini skinuti 2,5 miliona KM duga. Da smo uložili taj novac u sportski segment, rezultati bi bili mnogo bolji, ali takvu situaciju smo naslijedili. Navijači su toga svjesni, imaju strpljenje, kao i mi."

Predsjednik Kovačević je istakao da će klub od naredne sezone vjerovatno imati novog generalnog sponzora.

Edis Kovačević (Foto: I. L./Klix.ba)
Edis Kovačević (Foto: I. L./Klix.ba)

Najavio je i nove projekte, koje je dodatno objasnila direktorica FK Željezničar Amira Uzunović.

"U junu smo dobili urbanističku saglasnost za južnu tribinu i danas ili sutra planiramo predati zahtjev Općini Novo Sarajevo za izgradnju južne tribine. Ako sve bude kako treba, u novembu očekujemo početak prve faze izgradnje. Saglasnost je stigla i za izgradnju poslovnih prostora na istočnoj tribini, a nakon izrade projekta, klub će krenuti u prikupljanje dokumentacije za ishodovanje građevineske dozvole", rekla je Uzunović.

Pokrenut je i marketing projekt "Plavi štit" realizovan uz pomoć delegata Skupštine FK Željezničar koji podrazumijeva okupljanje manjih firmi na mjesečnoj bazi (100 KM) u periodu od najmanje godinu, što bi Plavima omogućilo dodatne prihode.

Direktorica Uzunović je najavila otvaranje novog koncepta fan shopa FK Željezničar u narednih mjesec ili dva, što podrazumijeva novu i veću lokaciju.

Na 102. rođendan kluba u rad je pušten i novi web site Željezničara sa svim bitnim informacijama o klubu, uključujući aktuelnosti na engleskom jeziku.