Policija zauzeta
168

Željezničar bez podrške Manijaka protiv Slobode zbog NATO vježbe

Piše: D. B.
Navijači FK Željezničar (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Navijači FK Željezničar (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kako je portvrđeno za portal Klix.ba, Željezničar neće imati podršku svojih navijača na subotnjoj utakmici 9. kola Premijer lige BiH koju Plavi igraju protiv Slobode na Tušnju.

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Izudin Šarić je kao razlog odsustva navijača Željezničara naveo angažiranost pripadnika MUP-a TK u NATO vježbama koje će biti obavljene na područuju ovog kantona.

"Pozvao sam načelnika Policijske uprave Tuzla te mi je rečeno da u nedjelju zbog NATO vježbe u Tuzlu stižu gosti, njih blizu 1.500 iz više od 30 zemalja, kojima će se pridružiti i blizu 200 pripadnika MUP-a TK na toj vježbi. Načelnik je uputio dopis Nogometnom savezu BiH i ponudio odgađanje utakmice zbog te vježbe ili da se susret odigra bez gostujućih navijača. U odgovoru je navedeno da će se utakmica odigrati, ali da navijači Željezničara ne dođu u Tuzlu", izjavio je Šarić.

Utakmica i vježba se ne održavaju istog dana, no, policija ima brojne obaveze kada je riječ o pripremama za ovaj događaj.

"Utakmica se igra u subotu, a nama već u nedjelju dolaze gosti. Međutim, pripreme već traju, vježbe će se održavati na više lokacija na području Tuzle od ponedjeljka do petka. Sigurnost mora biti na maksimalnom nivou", završio je Šarić.