Dan uoči derbija
20

Želio na Salihamidžićevo mjesto pa dobio otkaz u klubu, sada mu je otvoren put u Bayern

H. H.
Max Eberl se godinama smatra miljenikom Ullija Hoeneßa (Foto: Twitter)
Max Eberl se godinama smatra miljenikom Ullija Hoeneßa (Foto: Twitter)
Red Bull Leipzig je iznenađujuće otpustio sportskog direktora Maxa Eberlea (50) nakon što su saznali da pretendira na mjesto nasljednika Hasana Salihamidžića u Bayernu.

Vijest je stigla neposredno uoči okršaja Leipziga i Bayerna koji je na programu danas od 18 sati. Špekulacije o mogućem prelasku u Bayern, koje su ove sedmice ponovo podstaknute pisanjem Bilda, odigrale su ključnu ulogu u otkazu koji je Eberl dobio.

"RB Leipzig je razriješio Maxa Eberla njegovih dužnosti s momentalnim učinkom. Njegov neuspjeh da se posveti klubu doveo je do ove odluke. To nema nikakve veze s rekonstrukcijom ekipe ili rezultatima na terenu", poručili su iz kluba dodavši kako će njegovo mjesto preuzeti Rouven Schroder.

Iako je Christoph Freund ranije naslijedio Hasana Salihamidžića, njemački mediji prenose da je sve spremno da Eberl preuzme sportski segment kluba.

Eberl se godinama smatra miljenikom Ullija Hoeneßa, te se još 2017. godine, kada je Hasan Salihamidžić angažovan za sportskog direktora, smatrao stvarnim Hoeneßovim favoritom.

Iz mnogih razloga, do saradnje sa Bayernom još nije došlo, ali čini se da mu je sada otvoren put.