David Gill
0

"Želimo zadržati Teveza"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Iako je argentinski napadač Manchester Uniteda Carlos Tevez već pustio suzu na rastanku s navijačima, izvršni direktor kluba David Gill uvjerava da uprava želi s njime potpisati trajni ugovor.

Gill je za BBC-jev Radio Five izjavio da će vodstvo kluba razmatrati odštetu od oko 25 miliona funti:

"Taj će slučaj biti razmatran i riješen početkom sljedećeg mjeseca. Tevez je svoj posao na terenu odradio jako dobro, imao je vrlo veliki utjecaj na naše pobjede u nekim ključnim utakmicama. Želimo njegov ostanak na Old Traffordu, ali trenutna ekonomska situacija mora biti razjašnjena."

Gill potvrđuje da Tevezov ostanak u Manchesteru želi i menadžer Alex Ferguson.

"Svakako, ali samo ako možemo korektno obaviti taj transfer."

Komplikacije u shvaćanju Gillove priče izaziva činjenica da je vlasnik na ''ekonomska prava'' Teveza agencija MSI, koju vodi Iranac s engleskim prebivalištem Kia Joorabchian.

"Mi smo dosad plaćali toj agenciji odštetu za posudbu Teveza u zadnje dvije godine. Uprava Manchestera mora odlučiti da li će platiti zatraženu odštetu kako bismo potpisali trajni ugovor, odnosno kako bismo postali vlasnici nad pravima na njegov ugovor."

Ukoliko Manchester United ipak ne postigne dogovor oko Teveza, spomenuta će ga agencija ponuditi drugim klubovima.

Gill ujedno dodaje da će Alex Ferguson i dalje ostati menadžer kluba kojeg već 23. godinu tako uspješno vodi.

  • On i dalje ima veliki motiv za nastavak ove priče i osvajanje novih trofeja s našim klubom. Uživa punu podršku svojih igrača i cjelokupnog klupskog osoblja, te je 100 posto usredotočen na svoj posao - kaže Gill.