Sneijder
0

Želim se boriti za prvu momčad Reala

Totalsport
Wesley Sneijder, 25-godišnji vezni nogometaš Reala i holandske reprezentacije, jedan je od mnogih gubitnika u madridskom klubu nakon ljetnog prelaznog roka.

Zbog silnih kupovanja tokom ljeta, mnogi dosadašnji igrači Reala su postali prekriženi i prekobrojni za narednu sezonu, a jedan od njih je i Sneijder kojeg je pogodio dolazak Cristiana Ronalda i Kake.

Trenutno u Realu nemaju velike planove s Holanđaninom, koji je došao u klub 2007. godine iz Ajaxa, ali je odtad mnogo vremena proveo izvan terena zbog učestalih ozljeda. U 59 odigranih utakmica je postigao 13 pogodaka.

Najžešći interes za ovog igrača su prije desetak dana pokazali u Interu, te su nudili sedam miliona eura za jednogodišnju posudbu, uz mogućnost da sljedeće ljeto za dodatnih 13 miliona eura trajno otkupe 25-godišnjeg Nizozemca.

Druga ponuda koja je uslijedila jest ona Aston Ville iz Birminghama: 20 miliona funti. No, na sve to Sneijder odgovara sljedeće, unatoč tome što Real želi njegovu prodaju kako bi barem minimalno uravnotežili broj prodaje i kupnje.

  • Ne želim napuštati Real. Želim ostati ovdje i izboriti se za prvu momčad. Vjerujem u sebe i vjerujem u ovaj klub - rekao je Sneijder.