Jose Mourinho
0

"Želim ostati u Interu do 2012. godine"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Mnogo se posljednjih dana, uostalom kao i uvijek, pisalo o 46-godišnjem portugalskom treneru Joseu Mourinhu, koji se trenutno nalazi na klupi milanskog Intera.

I sam je donekle "potpirivao vatru" jer je govorio da želi jednog dana preuzeti Manchester United, da mu je Chelsea ostao duboko u srcu i da bi rado volio nazad, a i globalno je izjavio da mu se sviđa engleski nogomet, te da bi bilo lijepo jednog dana opet raditi u takvom okruženju.

"Jednog dana može značiti i 2012. ili 2020. godine. Nisam rekao da želim odmah sutra krenuti put Engleske, uostalom, jako mi je lijepo u Interu", rekao je Mourinho iz Abu Dhabija gdje se njegova ekipa priprema za nastavak sezone u Italiji (6. januara). Podsjećamo da je Inter trenutno vodeći na tabeli sa osam bodova više od Milana i devet više od Juventusa.

"Novinari su uvijek voljeli iskrivljavati moje riječi i rečenice. Protiv toga mi je teško boriti se. U Interu sam i bio bih najsretniji kada bi ispunio ugovor, koji vrijedi do 2012. godine, do kraja", završio je Mourinho.