Nije branila u Zenici
368

Zećira Mušović: Morala sam izabrati Švedsku ispred BiH jer želim biti najbolja na svijetu

N. M.
Zećira Mušović, golmanica Švedske i londonskog Chelseaja (Foto: Twitter/Svensk Fotboll)
Zećira Mušović, golmanica Švedske i londonskog Chelseaja (Foto: Twitter/Svensk Fotboll)
Nogometašice Bosne i Hercegovine danas su doživjele težak poraz od Švedske u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici.
Šveđanke su slavile s ubjedljivih 5:0, a među stativama njihovog gola danas ipak nije bilo Zećire Mušović, golmanice Chelseaja koja je porijeklom iz Prijepolja. Nju je selektor Švedske odlučio ostaviti na klupi, a Mušović je nakon utakmice dala izjavu za medije u kojoj je objasnila da je morala izabrati da nastupa za Švedsku umjesto za BiH kako bi ostvarila najviše ciljeve.

"Pa, šta znam. Moje su ambicije visoke. Želim biti najbolji golman svijeta. Bilo je teško izabrati koju reprezentaciju, ali kada sam izabrala, mislim da mi je Švedska bila taj korak koji sam morala da izaberem, da bih mogla da dosegnem te ciljeve", kazala je Mušović, koja danas nije stajala među stativama, prenijela je Fena.

Javnosti se obratila i selektorica BiH Samira Hurem, koja žali što njene izabranice nisu uspjele da realizuju kolosalnu šansu pri vodstvo Švedske od 2:0.

"Da smo kod 2:0 mi postigli gol, to bi nam puno toga donijelo. Imale bi više hrabrosti i samopouzdanja, iako vjerujem da bi tada igračice Švedske išle na to da postignu još više golova. No, nama bi bilo puno lakše igrati. Zbog toga mi je žao, a i utakmica bi u drugom poluvremenu izgledala puno bolje. Ovo je reprezentacija koja mora puno da radi u budućnosti, ali ovo je jednostavno maksimum", rekla je Hurem.

Konstatirala je i da su se svi pogoci Švedske mogli spriječiti.

"Svi golovi su se mogli spriječiti. Idemo se pripremiti za revanš kroz analizu, to su mlade igračice, nemaju iskustva i sigurno ćemo popraviti greške. Pokazali smo protiv Velsa i Češke da je motivacija veća kad igramo pred punim stadionom", dodala je Hurem.

Revanš u Stockholmu se igra u narednu srijedu, a pobjednik dvomeča izborit će mjesto u elitnoj diviziji Lige nacija za žene.