Derbi u subotu
163

Zeba pred oproštajni meč: Ispunio sam dječačke snove, najdraži pogodak je protiv Sarajeva

Piše: K. H.
Zajko Zeba (Foto: K. S./Klix.ba)
Zajko Zeba (Foto: K. S./Klix.ba)
Kapiten Željezničara Zajko Zeba u subotu će protiv gradskog rivala Sarajeva odigrati posljednji meč u karijeri, a on je na konferenciji za medije zahvalio svima u klubu zbog svega što su učinili za njega.

Zeba je na početku rekao da je ispunio svoje dječačke snove i da je ponosan na to što će ostati u klubu da radi kao trener.

"Mislim da sam rano počeo karijeru, a za četiri dana punim 35. godinu. Nije to toliko puno kada vidimo u kojoj godini igra Wagner i još neki igrači. Karijera je počela u Željezničaru, nekih deset godina u omladinskom pogonu i pet godina u prvom timu. Mogu biti zadovoljan, ispunio sam svoje dječačke snove, debitovao sam za prvi tim, postigao sam pogodak i bio sam kapiten kluba, a ako Bog da, bit ću ovdje kao trener. Želim se zahvaliti svim trenerima koji su me trenirali i svim saigračima, a također se želim zahvaliti i navijačima i običnoj publici. Zahvaljujem se klubu, predsjedniku Uprave kluba i svima ostalima što su mi omogućili da ostanem tu i započnem trenerski posao", istakao je Zeba.

Nakon toga, Zeba je rekao da mu je najdraža utakmica u dresu Plavih ona protiv Čelika u kojoj su osvojili Kup BiH na Bilinom polju, a da mu je najdraži pogodak protiv Sarajeva upravo iz ove sezone.

"Izdvojio bih Kup BiH protiv Čelika, utakmicu u kojoj je bila fantastična atmosfera i u kojoj smo osvojili trofej. Što se tiče najdražeg pogotka, izdvojio bih pogodak protiv Sarajeva u ovoj sezoni jer mi je to prvi pogodak protiv gradskog rivala", rekao je Zeba, a nakon toga je sa suzama u očima završio:

"Želim se zahvaliti na kraju i svojim roditeljima, svojoj braći i svojoj surpuzi koja je sve ove godine uz mene i koja mi je bila najveća podrška", rekao je kapiten Plavih.

Još jednom podsjećamo, meč između Željezničara i Sarajeva igra se u subotu od 17:00 sati.