Nogomet
31

Zeba pred duel sa Sarajevom u Kupu BiH: Ranije su nas svi neozbiljno shvatali, sada se malo boje

Piše: D. B.
Zajko Zeba (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zajko Zeba (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sloboda u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH dočekuje Sarajevo, a lider na tabeli Premijer lige BiH ima visoke ambicije i u ovom takmičenju te se ne namjerava predati protiv aktuelnog prvaka.

Sarajevo je pobijedilo Slobodu u prvoj prvenstvenoj ovosezonskoj utakmici rezultatom 1:0, a Tuzlaci se prema riječima kapite nadaju boljem ishodu u Kupu BiH.

"Istina je da smo poraženi u Premijer ligi, ali je Kup BiH drugačije takmičenje. Smatram da u prvoj utakmici trebamo odigrati pametno i taktički, probat ćemo doći do pozitivnog rezultata. Svaki rezultat bez primljenog gola je dobar za nas", izjavio je Zeba za portal Klix.ba.

On se nada da će teren biti bolji nego je to bio slučaj proteklog vikenda, kada su se odigravale premijerligaške utakmice.

"Najveći protivnik može biti teren, jer je ovih dana palo dosta kiše. Protiv Radnika teren nije bio dobar, što nama ne odgovara, jer pokušavamo igrati našu igru. Nadam se da će teren biti bolji", rekao je kapiten Slobode.

Ekipu Sarajeva dobro poznaje i vjeruje u pozitivan rezultat uz pomoć navijača.

"Sarajevo nije previše mijenjalo u odnosu na prošlu polusezonu, znamo kako igraju i odakle nam prijeti najveća opasnost. Ipak, mi gledamo samo sebe, ako budemo na nivou, možemo do dobrog rezultata. Imat ćemo i podršku naših navijača", kazao je Zeba.

Sloboda ima svoje šanse protiv Bordo ekipe, ali i kada bi završila takmičenje, to ne bi bila tragedija.

"U svaku utakmicu ulazimo s namjerom da pobijedimo. Tako smo krenuli na samom početku i sada držimo prvu poziciju. Niko nas nije ozbiljno shvatao, a sada nas se boje. U Kupu BiH također želimo otići što dalje, zašto ne i do kraja. Sarajevo je dobra ekipa i nemamo šta izgubiti, pa i ako ne prođemo dalje iako sam ja optimista. Imamo šanse protiv Sarajeva", smatra iskusni nogometaš.

Jesenji prvak je obavio dobre pripreme i zadovoljan je rezultatima u prva dva "proljetna" kola. Očekuje se nastavak dobre serije.

"Obavili smo odlične pripreme i igrali protiv jačih protivnika. U dva odigrana kola u proljetnom dijelu sezone smo osvojili četiri boda, čime možemo biti zadovoljni. U Banjoj Luci smo osvojili bod protiv Borca kojem 'gori pod nogama', a onda smo pobijedili Radnik, koji nije izgubio ni jednu gostujuću utakmicu", završio je Zeba.

Utakmica Sloboda - Sarajevo se igra u srijedu na Stadionu Tušanj s početkom u 15:00 sati.