Nogomet
52

Zeba na tribinama Grbavice posmatra duel Željezničara i Slobode

Klix.ba
Zajko Zeba je sredinom sedmice po treći put u karijeri dogovorio saradnju sa Željezničarom u koji dolazi nakon što je napustio tuzlansku Slobodu. Upravo se ova dva kluba sastaju u 15. kolu BHT Premijer lige.

Duel Željezničara i Slobode igra se na stadionu Grbavica, a na tribinama je i Zeba koji u društvu sa bivšim trenerom Plavih DInom Đurbuzovićem posmatra utakmicu.

Zeba (33) je karijeru počeo u Željezničaru, a potom je igrao za Olimpic i Brotnjo. Godine 2004. se kratko vratio na Grbavicu, ali je ubrzo napustio klub i potpisao za Zrinjski. Član Maribora je postao 2005. godine te je nakon dvije sezone potpisao za ruski Kamaz.

Potom se 2010. godine kratko zadržao u Alaniji iz Vladikavkaza te se ponovo vratio u Željezničar. Nakon dvije godine se okušao u Hrvatskoj nogometnoj ligi igrajući za Split, a onda je potpisao za Olimpiju iz Ljubljane, nakon jedne sezone je prešao u Shkendiju 2014. godine, a naredne je potpisao za Slobodu s kojom je prošle godine osvojio drugo mjesto u ligi i u Kupu Bosne i Hercegovine. Ugovor s tuzlanskim timom je raskinuo nedavno te je postao slobodan igrač.

Odmor nije dugo trajao i potpisao je novi ugovor sa Željezničarom za koji će tek od proljetnjeg dijela sezone moći nastupati u zvaničnim mečevima.