Tromb u nozi
0

Zdravstveni problemi Miroslava Klosea: Liječnici upozoravaju da je situacija ozbiljna

N. K.
Miroslav Klose (Foto: EPA-EFE)
Miroslav Klose (Foto: EPA-EFE)
Miroslav Klose govorio je o zdravstvenom problemu koji ga je natjerao da predahne od nogometa.

Ovaj 42-godišnjak, koji se povukao 2016. godine, radio je kao pomoćni trener u bivšem klubu Bayernu, a posljednji dan na poslu bio mu je prošle subote te ne planira uskoro postati glavni trener.

U igračkim danima Klose je odigrao ukupno 668 utakmica u šest klubova, postigavši 258 golova te upisavši 134 asistencije.

"Sve je počelo prije otprilike tri sedmice, kada sam iznenada osjetio oštar bol u nozi. Nisam mogao tačno shvatiti o čemu se radi. Kasnije, neposredno prije odlaska u karantin u hotel s Bayernom, otišao sam na detaljniji pregled kod naših ljekara jer su bolovi postajali sve jači. Prvo sam mislio da je istegnut mišić ili nešto slično. Dijagnoza me šokirala", rekao je Klose za Kicker.

Klose je prije nekoliko dana napustio posao u Bayernu da bi se školovao za trenera, a iako ga je budući selektor Njemačke Hansi Flick želio u svom stručnom štabu, bivši napadač se ipak odlučio fokusirati na vlastiti oporavak.

"Imam tromb u nozi. Odmah su mi dali lijekove i ljekari su odmah jasno stavili do znanja da to ne treba olako shvatiti, odnosno da je situacija ozbiljna. Rekli su mi da se moram potpuno odmoriti", rekao je.

Uprkos ovom prisilnom periodu odmora, Klose se očajnički želi vratiti treniranju, ovaj put sa svojim timom.

"Umirem od želje da implementiram svoje ideje u timu", dodao je.