Sud odlučio
73

Zdravko Mamić izgubio spor protiv navijača Hajduka, mora im isplatiti 5.000 eura

N. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nekadašnji prvi čovjek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić morat će isplatiti 5.000 eura udruženju Naš Hajduk.
Naime, ovo udruženje, koje okuplja navijače Hajduka, dobilo je presudu protiv Mamića koji se i dalje nalazi u Bosni i Hercegovini, u bjekstvu od hrvatskog pravosuđa.

Sud u Hrvatskoj utvrdio je da je Mamić u nizu svojih javnih nastupa Naš Hajduk pokušao prikazati kao kriminalnu i manipulatorsku organizaciju, politički angažiranu i zlonamjernu grupu ljudi koja ima odlike mafije i cilj 'uništiti Hajduk i razarati hrvatsko tkivo', objavilo je ovo udruženje.

"Sud je potvrdio da su apsolutno svi Mamićevi navodi bili netačni, ali i zlonamjerni, izrečeni isključivo s ciljem gubitka njihovog povjerenja u udruženje, rasipanja članstva i posljedično uništenja modela koji se borio i izborio za pošteni, demokratski i transparentan klub.

U ovom slučaju barem simbolično pokazalo se da je pravda dostižna, nadamo se da će prije ili kasnije ipak dostići i samog Zdravka Mamića", stoji u saopćenju udruženja Naš Hajduk.

Podsjećamo, Mamić je 2021. godine osuđen na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja 15 miliona eura iz GNK Dinamo Zagreb, ali nikada nije odslužio kaznu jer se od hrvatskog pravosuđa skriva u BiH.