Ćiro u Šangaju
0

"Zbog vas sam ostavio i bh. reprezentaciju i Parlament"

Sarajevo-x.com
Miroslav Ćiro Blažević, bivši selektor bh. reprezentacije je u petak, odmah po dolasku u Kinu održao press konferenciju. Okupio se veliki broj novinara koji su željeli saznati nešto više o Ćiri, njegovim ranijim uspjesima, ali i o tome šta namjerava uraditi i kakve rezultate može postići s novim klubom 'Shanghai Shenhua'.

Ćiro se odmah na početku konferencije zahvalio Kinezima na dočeku koji su mu priredili, te istakao kako je veoma sretan što je u Šangaju.

Na početku konferencije nekoliko novinara ga je upitalo da li je on trener ili glumac, aludirajući na to da je Ćiro nedavno glumio u jednoj epizodi serije 'Montevideo, Bog te video', producenta Dragana Bjelogrlića.

"To je bila više jedna politička gesta, jer ja nisam glumac, ali tu se radilo o jednom zaista velikom filmu", prokomentarisao je Ćiro.

Odmah nakon toga on je istakao kako njegova trenutna funkcija u Šangaju ima veliki značaj za njega i kako je zbog toga ostavio sve, pa čak i reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali i Parlament.

"Ova moja funkcija na koju sam došao je važnija od svega. Ovdje sam došao sa veoma ambicioznim namjerama, ostavio sam i Parlament i reprezentaciju jer želim ovdje napraviti rezultat kakav zaslužujete", kazao je bivši selektor bh. reprezentacije, ponavljajući još jednom kako je sretan što je u Šangaju i kako se tu sa novinarima smije iako ga nikada niti jedan njegov igrač nije vidio nasmijanog.

Ćiro se malo razljutio kada mu je jedan od kineskih novinara postavio pitanje koliko ima godina i da li on može sa svojih 75 godina trenirati igrače.

"Rekli ste da imam 75 godina?", upitao je Ćiro vadeći pasoš i pokazujući novinaru koliko ustvari ima godina.

"Ja nemam 75 godina, ali to nije važno jer ja još trčim sa svojim igračima i treniram. Osjećam se mladim uprkos godinama koje imam", kazao je Blažević.

Kada su u pitanju planovi s klubom Ćiro je kazao kako namjerava izbaciti neke igrače, te napomenuo da onaj ko kvari ambijent može biti i najbolji igrač, ali će otići iz kluba.