Baraž za Euro
61

Zbog utakmice Zmajeva sa Sjevernom Irskom zatvorene ulice ispred stadiona Grbavica

Klix.ba
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na stadionu Grbavica u polufinalnoj utakmici baraža za Evropsko prvenstvo igrati protiv Sjeverne Irske, a prvi put nakon sedam mjeseci jednom susretu mogu prisustvovati i navijači u ograničenom broju.

Zbog odigravanja ovog susreta za saobraćaj je zatvorena Zvornička ulica kod stadiona Grbavica.

"Zbog održavanja fudbalske utakmice, danas u vremenu od 18:00 do 24:00 sati, doći će do obustave saobraćaja u ulici Zvornička (od raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića do raskrsnice sa ulicom Azize Šaćirbegović) i ulici Topal Osman paše (od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića do raskrsnice sa ulicom Zvornička)", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine saopćio je kako će utakmici prisustvovati 1.800 gledatelja, a ulaznice nisu bile u slobodnoj prodaji.

Utakmica polufinala baraža za plasman na Evropsko prvenstvo između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske igra se u četvrtak, 8. oktobra, u 20:45 sati na stadionu Grbavica. Pobjednik ovog duela za plasman na Euro igrat će protiv boljeg iz duela Slovačka - Irska i bit će domaćin. Finalni duel na rasporedu je u novembru.