Nogomet
3

Zbog sujevjerja uništen autobus francuske reprezentacije iz Južne Afrike

Totalsport
Proizvođač sportske opreme Adidas na bizarnom je promotivnom događaju u predgrađu Pariza uništio repliku autobusa kojim su se vozili francuski nogometaši na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi prije četiri godine.

Kako bi uništio "zle duhove" koji su Tricolore pratili u Južnoafričkoj Republici, Adidas je uz pomoć velike drobilice zgnječio repliku autobusa koji je postao slavan po štrajku francuskih nogometaša.

Nakon što je tadašnji selektor Raymond Domenech odlučio poslati neposlušnog Nicolasa Anelku kući tokom poluvremena utakmice protiv Meksika, ostatak ekipe je u znak protesta napustio sljedeći trening i povukao se u autobus.

Bila je to kulminacija očajnih igara i ponašanja francuskih reprezentativaca u JAR-u, a Adidas je sada cijelu priču odlučio iskoristiti za reklamu iako, zanimljivo, više nije sponzor francuske reprezentacije.

"S puno francuskih igrača imamo privatne sponzorske ugovore, a na ovaj smo način uoči SP-a u Brazilu htjeli simbolično zatvoriti tamno poglavlje francuskog nogometa", pojasnio je Nicolas Favre, šef odnosa s javnošću francuskog Adidasa.